top of page
article_topimage_sixtinske-kapell.jpg
"Skal vi bare slå oss til ro med at vi nesten aldri er dypt konsentrerte lengre?"
Vi savner tiden hvor vi kunne forsvinne inn i noe, en bok, en film, en tekst vi selv skrev, en lek vi lekte, en samtale vi hadde, en konsert vi var på, uten å bli et offer for vanen om å sjekke telefonen - hele tiden.
Ideen

Ideen verken kompleks eller komplisert. Den er like enkel som det er for norske politikere å ikke følge reglene. Låse inn telefonen i en boks, sier du? Ja´a. Jeg tror det er det som må til. Jeg observerer at det finnes mange apps som tilsynelatende skal gjøre det enklere for oss å få mindre skjermtid og mer tid til å være konsentrert. Men for meg blir dette litt som å ha hånda like ved godteriskåla, men uten å skulle ta noe. 

Å låse bort telefonen er noe helt annet. Det skaper et ekstremt tydelig skille mellom skjermtid og annen tid. Legg telefonen i boksen og sett på tidslåsen og så er du ferdig med det. Det er virkelig en befrielse. Når du skal se en tv-serie og episoden varer i 47 minutter. Lås bort telefonen i 47 minutter. Når du er på jobb, lås den bort i 2 timer av gangen. Når du skal skrive på romanen din, lås den bort. Når du er med barna lås den bort eller når du har 25 minutter til rådighet og du har tenkt å lese Morgenbladet lørdags morgen lås den bort. 

bottom of page